Trendy Or Rebel?

Trendy Or Rebel?

2 Apr

by Annick Griset

Het is lente, al merk je het nog niet echt aan het weer met die wind en regen, maar we zijn april, dus tijd om onze garderobe aan te vullen waar nodig met nieuwe lente stuks.

Ben jij iemand die let op wat er nu in de mode is, of doe jij je goesting en koop je gewoon wat je mooi vindt?

Iedereen moet dit voor zichzelf uitmaken natuurlijk, maar ik ben altijd al een beetje een rebel geweest. Ik zette me af tegen alles wat traditioneel was. Ik wou eerst een kind zodat hij of zij bruidskindje kon zijn op mijn huwelijk dat pas erna kwam, niet de klassieke bouwen-trouwen-kindje volgorde. No way! En zeker en vast eerst samenwonen en dan pas trouwen, dus in zonde leven zoals ze vroeger zeiden 😉 Vrouw aan de haard? Ben ik absoluut niet! Ik heb mijn eigen huis, mijn eigen zaak, mijn eigen hobby’s, vrienden en mijn eigen zelfstandige leven. Een man is mooi meegenomen, maar trouwen moest nooit echt. Kost alleen maar veel geld en miserie als je uit elkaar wilt gaan…

Als jong persoon koos ik ook steeds mijn eigen stijl. Ik keek af en toe wel naar wat er op dat moment in de mode was en soms liet ik me erdoor meeslepen en kocht ik bvb. die Uggs, om dan tot de conclusie te komen dat ze me echt niet stonden. Ik ben te klein om Uggs te kunnen dragen. Maar ik kocht meestal wat IK mooi vond en niet wat de mode op dat moment was.

En dat vind ik nog steeds. Mensen moeten hun kledij, make-up, kapsel en stijl aanpassen aan wie ze zijn, aan hun persoonlijkheid. Ben je een uitbundig en supersociaal type? Draag kleur! Ben je eerder teruggetrokken en gereserveerd? Draag iets neutraler en stijlvol. Ben je een gereïncarneerde hippie? Draag hippiekleren en vlecht je haar! Helemaal into voodoo, heksen en zwarte magie? Kies voor een gotic stijl! Ok, nu ben ik me aan het laten gaan, maar je begrijpt wel waar ik naartoe wil. Wees jezelf, doe waar je zin in hebt, draag wat je mooi vindt, doe eens iets anders met je haar, iets wat je nooit durfde omdat je schrik had voor wat anderen zouden zeggen of denken.

Een wijs iemand zei me ooit: “Het zijn jouw zaken niet wat anderen van jou denken of zeggen”. Dus trek het je niet aan en wees je mooie zelf. Ongeacht wat de modetrends op dit moment zijn, of wat anderen doen met hun haar of make-up, meet je een stijl aan die bij jou past, waar je je goed in voelt! En laat je niks anders aanpraten, tenzij je praat met een make-up artist, kleur- en stijlconsulent en hairstylist zoals ik 😊

Je eigen persoonlijkheid een rol laten spelen in je uiterlijke verschijning is heel belangrijk, maar je moet hierbij tegelijkertijd ook even nagaan: wat ik mooi vind, past dit wel bij mij? Sta ik met dit kapsel? Doet dit model van broek mijn lichaam eer aan of niet? Passen deze kleuren bij mij? Ben ik mooi met rode lippenstift? Kan ik weg met zwarte smokey eyes? Je persoonlijkheid leggen in je stijl moet je absoluut doen, maar check ook even af of je met die stijl de beste versie van jezelf kan laten zien aan de buitenwereld. Ga je meer stralen met een bepaalde kleur van jurk, lichten je ogen op met een bepaalde kleur oogschaduw, komt je boezem mooi uit met een bepaald model van top, komt de vorm van je gezicht beter uit met kort of lang haar, etc. Al deze vragen zijn, naast je persoonlijke voorkeuren, ook van belang om stralend en zelfzeker voor de dag te komen.

Dus mijn advies is: laat een kleur- en stijlanalyse doen, volg één of meerdere make-up lessen, vraag advies aan je kapper. En maak van jezelf een nog mooiere vrouw dan je al bent!

Mijn goede raad is dus: Wees een rebel, ga in tegen de huidige modetrends zoals ik doe, en toon je ware zelf, je echte ik, je unieke persoonlijkheid, laat je mooie zelf zien aan de buitenwereld, maar doe het met wat advies van een professional!