5 Years Struggle From Passion

5 Years Struggle From Passion

17 Feb

by Annick Griset

Het begin van het jaar is de periode waarin toekomstige bruidjes in actie schieten en iemand gaan zoeken om hun kapsel, make-up en nagels te doen op hun trouwdag. Dus in mijn agenda staan nu regelmatig kennismakingsgesprekken gepland.

Laatst kreeg ik iemand op gesprek voor een kennismaking en offerte voor het Wedding Pack, die toevallig een ex-collega van op mijn vorig werk bleek te zijn, toen ik nog in loondienst werkte.

Ineens kwam het besef: op 1 februari dit jaar was het al 5 jaar geleden dat ik daar ben weg gegaan! Ik had totaal niet door dat ik al zo lang zelfstandige in hoofdberoep was. Wat vliegt de tijd… Ik heb in totaal 6 jaar in bijberoep gewerkt en daarna, sinds 1 februari 2019, al 5 jaar in hoofdberoep. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad, ook al zijn het harde tijden geweest, en vaak nog.

In 2019 ging ik snel bergopwaarts, ik groeide met mijn zaak, investeerde op alle gebied, en trok veel nieuwe klanten aan, ik had nu natuurlijk ook veel meer ruimte in mijn agenda.

Dat was één van de grootste redenen dat ik ontslag had genomen, mijn zaak kon niet meer groeien omdat ik teveel tijd moest besteden aan mijn job in loondienst. Vaak zat ik me daar af te vragen wat ik daar toch in godsnaam deed, ik had thuis zoveel werk te doen voor mijn zaak! En ik vond het vooral jammer dat ik bruidjes moest weigeren omdat ik net die dag moest werken. Dan zou ik al verlof hebben moeten vragen om een klant te kunnen doen, iets wat ik veel liever deed natuurlijk, maar ik kon niet zomaar altijd verlof vragen, zeker niet in de weekends. Dus daarom heb ik gekozen voor het werk dat ik het liefste deed, met een klein hartje weliswaar, het was heel spannend, maar wel met de volle 100% goesting.

Na een jaar volle bloei, sloeg in 2020 het noodlot toe en kwam Corona…verplichte sluitingen, klanten die wegbleven uit angst, wanneer we dan eindelijk terug open mochten, feesten mocht niet of met strenge beperkingen, het heeft er serieus ingehakt, in plaats van te groeien, ging ik terug naar het begin.

Maar ik gaf niet op, ik zocht oplossingen, ook al waren ze vaak maar tijdelijk, ik heb het toch maar gedaan, als personal trainer gewerkt, sportlessen opgestart in de buurt, producten van collageen en voedingssupplementen verkocht, een collega in de beauty sector uit de nood gaan helpen omdat ze geopereerd moest worden, administratie gaan doen voor andere zelfstandigen, me bijgeschoold als event planner, me aangesloten bij een netwerkorganisatie, en noem maar op. Ik zat niet stil, ik wou mijn job niet opgeven, mijn droom niet weggooien.

Ik geef eerlijk toe dat ik met momenten gezocht heb naar vacatures en er aan dacht om terug in loondienst te gaan werken, maar als het erop aan kwam, nam ik de jobs niet aan, want het was niet wat ik wou. Het voelde niet goed. Ik wilde mijn passie en gevoel volgen, en mijn passie ligt in mijn bruidjes en evenementen. Ik wil vrijheid ervaren en het leven leiden dat ik wil, ik wil zelf kiezen voor wie ik werk, met wie ik werk, wanneer ik werk en hoeveel ik werk. Eens je die vrijheid geproefd hebt, wil je niet meer in loondienst gaan, ondanks alle nadelen van het zelfstandig zijn.

In die 5 jaar zelfstandige in hoofdberoep zijn, heb ik veel bijgeleerd, ben ik gegroeid op persoonlijk en zakelijk vlak, heb ik een andere mindset gekregen, ik denk meer als ondernemer en ga samenwerkingen aan, ik heb geleerd om met onzekerheid om te gaan, je weet nooit op voorhand wat je binnen gaat krijgen de komende maand, en ik heb geleerd om in actie te schieten wanneer het nodig is, maar vooral heb ik geleerd om mijn gevoel te volgen. Wat voelt goed, wat voelt niet goed, en mijn intuïtie hierin vertrouwen. Deze leid je steeds de juiste weg op!

Om dit 5-jarig jubileum van zelfstandige te zijn te vieren heb ik een mini branding fotoshoot laten doen door een fotografe die ik heb leren kennen via de netwerkorganisatie waar ik was bij aangesloten. Met ballonnen (als symbool van mijn werk als eventplanner en omdat het feest was door het jubileum) en make-up penselen (als make-up artist) werd gespeeld tijdens de shoot, wat heel leuk was, en dit resulteerde in mooie spontane foto’s die laten zien wie ik werkelijk ben. Deze zijn perfect bruikbaar voor op je website en social media als ondernemer.

Daarom organiseren we samen op 25 februari een branding shoot voor ondernemers in de buurt, zodat iedereen die wil kan profiteren van deze leuke en nuttige shoot, en professionele foto’s kan laten maken met props. Je mag objecten mee brengen die laten zien wat je doet in je job en je wordt gemaquilleerd door mij als MUAH. Je krijgt 10 bewerkte foto’s en er is zelfs de mogelijkheid om je achtergrond te kiezen, je logo te laten verwerken in de foto’s enz. Op dit moment zijn er nog plaatsen vrij, dus als je wil inschrijven moet je niet te lang meer wachten!

Dit kan via de website van de fotografe:

https://www.pauwelsrebeccafotografie.com/brandingshoot-minisessie

Mis deze kans niet!

En don’t forget: never give up!